top of page

BESCHERMENGELEN

Beschermengelen

Beschermengelen is de vijfde presentatie van Der Himmel on Earth. 

Na werk gebaseerd op de visioenen van Hildegard von Bingen, de Goddelijke Komedie van Dante Alighieri, de hemelvaart van Henoch en Het Gouden Vierkant, heb ik het afgelopen jaar gewerkt aan 'Beschermengelen'. Het werk bestaat uit vier portretten van jonge vrouwen die mij geïnspireerd en beschermd hebben. Daarnaast worden deze vrouwen natuurlijk ook beschermd, dat is onderzocht en getekend door Susan Oskam.

 

In elke godsdienst wordt uitgebreid verslag gedaan van de functie en onderlinge hiërarchie van beschermengelen. Elk individu heeft één of meer beschermengelen. Vaak zijn beschermengelen bepaalden tijdens beslissingen en waarschuwen voor gevaar. Zowel op persoonlijk vlak als in een groepsverband en op veel grotere schaal.

 

Beschermengelen  kunnen worden waargenomen door mensen die daar gevoelig voor zijn maar ook achteraf, door het interpreteren van een situatie. In enkele gevallen is de invloed van beschermengelen zo groot dat er later een verandering op wereldschaal te zien is.

 

Veelvuldig in contact staan ​​met beschermengelen verandert je kijk op de wereld en je plaats als mens. Je realiseert je vaker dat beslissingen worden gemaakt door een hogere realiteit dan de mens, maar ook dat je constant wordt beschermd.

 

Kunnen andere mensen ook werken als beschermengel? Mijn ervaring is van wel. Het is geen functie die jijzelf of de ander bewust inneemt, maar wel een functie die meestal tijdelijk vervuld wordt, altijd met toestemming en welwillendheid van beiden. Samen putten zij beiden veel energie uit zo'n spirituele samenwerking. De afgelopen jaren heb ik veel steun en bescherming gehad van Yosra Abbady, Jonne Verhoog, Roos de Boer en Blanca Beaumont. Het zijn alle vier krachtige jonge vrouwen die met hun energie hun omgeving voorzien van spirituele steun.

Deze vrouwen staan model op de schilderijen. 

 

                                                                       Sis Josip.

bottom of page