Gouden Vierkant

In het grote artistieke onderzoeksproject ‘Der Himmel on Earth’ zijn we toe aan het 4de deelproject; ‘Gouden Vierkant’. 2021. We onderzoeken de visioenen van Hildegard von Bingen (1098- 1179), De Goddelijke komedie van Dante Alighieri (1265-1321) en het gedachtengoed van Henoch (1120-1485 vanaf Adam gerekend). En nu jouw ervaring.

 

 

Het principe van ‘Gouden Vierkant’ is eenvoudig.

 

Voor je ligt een gouden vierkant dat de gehele hemel voorstelt.

 

Kun je aangeven wat jij van de hemel ervaart? In het geval dat je vindt dat jij niet de gehele hemel ervaart kunt je delen afdekken met wit papier, er is hierin een grote vrijheid. In het geval dat je niets van de hemel ervaart kun je alles afdekken

 

Het verwachte resultaat wordt een abstract kunstwerk bestaande uit 10 tallen gouden vierkanten die meer of minder zijn afgedekt. Jouw gouden vierkant draagt bij aan het kunstwerk ‘Gouden Vierkant’ en is onderdeel van Der Himmel on Earth.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drie richtlijnen:

 

De hemel als verblijfplaats van god, het volgende stadium van de ziel of het paradijs.

In veel van de wereldreligies en spirituele filosofieën wordt een vorm van een of meer hemelen erkend. De hemel is een plaats of bestaanssfeer waar God of de goden en engelen verblijven en waar men, of de ziel, na de dood heen kan gaan en die gekarakteriseerd wordt door een aangenaam of gelukkig zijn. Men spreek ook wel over het paradijs. Levenshouding en rituelen kunnen inzicht verschaffen in deze sfeer. De hemel is overal en eeuwig.

 

De hemel als uitdijend sterren landschap

De waarneembare hemel of heelal, is dat gedeelte van het universum dat we kunnen zien of horen. Onderzoek en technologische waarnemingen kunnen leiden tot ontstaanstheorieën van het al, maar veranderen weer na de volgende waarneming.

 

De hemel als persoonlijk ervaring

Daarnaast kunnen we nog onderscheiden de hemelse ervaring, actueel zijn de bijna- doodervaringen. Maar ook de eenheidservaring die je in overweldigende natuur kan hebben, je eigen zijn ervaren als onderdeel van alles. De hemelse, schoonheidservaring die je kan hebben bij het aanschouwen van kunst of luisteren naar muziek. En de overstijgende liefde die je kan ervaren met partners en gelijkgezinde. Vaak zijn dit korte maar diepe ervaringen die lang bijblijven.

bladgoud-2375-KT.jpg
Gif Henoch laatste versie (4).gif
Jonne Verhoog
Jonne Verhoog is de persoonlijk assistent van Sis Josip tijdens Der Himmel on Earth en naast algemenen steun, verantwoordelijk voor 'The look and the feel' van het project. Naast het ontwerpen van het logo verzorgt Jonne ook de website en de verslaglegging van de projecten. Daarnaast maakt Jonne ook GIFjes ter promotie zoals hieronder